Behandelingen diabetes & reuma

Mensen met diabetes en/of reuma vormen een zogeheten risicogroep binnen de voetzorg. Zij krijgen veelal te maken met voetklachten. Bij specifiek aan diabetes of reuma gerelateerde klachten spreken we van de diabetische- en reumatische voet. De voetbehandelingen zijn voornamelijk gericht op preventie en pijnklachtvermindering.

favicon-jolanda-tervoort Diabetische voet

Deze kenmerkt zich door: verminderde bloedtoevoer naar benen en voeten, gevoelsverlies in de voeten door uitval van zenuwen, verandering van de huid, gevoeligheid voor infecties en stands veranderingen van de voet.

Vergoeding

  • Vanuit de basis verzekering: de begeleidend arts, praktijkondersteuner of podotherapeut bepaald aan de hand van een voetonderzoek of er een indicatie is voor medisch noodzakelijk voetzorg. De praktijk is hiervoor aangesloten als gecontracteerde partij bij HONK (Huisartsenorganisatie Noord-Kennemerland) en Podotherapie Heiloo.
  • Vanuit de aanvullende verzekering: de behandeling wordt mogelijk (deels) vergoed vanuit uw aanvullende ziektekostenverzekering.
Diabetici

favicon-jolanda-tervoort Reumatische voet

Deze kenmerkt zich door; ontstekingsprocessen in de voet, vergroeiing van de voet, standsveranderingen van de voet, veranderingen van het voetweefsel en veranderingen van de teennagels. Als gevolg hiervan heeft meer dan 80% last van ongewenste eelt- en likdoornvorming. Verzorging van eigen voeten wordt door veel een probleem door pijnlijke en stijve gewrichten elders in het lichaam.

Vergoeding

  • Vanuit de aanvullende verzekering: de behandeling wordt mogelijk (deels) vergoed vanuit uw aanvullende ziektekostenverzekering.
reumavoeten